top of page
skoter

Aktiviteter

Vår unika ort drar till sig många besökare varje år, och det är lätt att förstå varför.I Laxsjö hittar man vackra vyer, god mat, kultur och härliga upplevelser av högsta kvalitet.​Här finns något för alla. Besök oss och se efter själv !

8604.jpg

Bad & Camping

Laxsjö erbjuder en bra camping där ni kan ställa upp era husvagnar, husbilar eller tälta som ni själv tycker passar bäst.Vi har bra fiskevatten och fina vandringsleder.Vid badstranden finns lekplats och en lång brygga. Upptäck även våra fina vindskydd / grillplatser och roddbåtar som är utplacerade runt om i Laxsjö.

IMG_6633.heic

Båtuthyrning

Det finns 6 båtar för uthyrning. En båt ligger vid badplatsen, Brattnäset, Östra Harvattnet och 2 vid Västra Harvattnet. Betalning och hämtning av nycklar sker på affären Mobacks kök. Fiskekort finns i affären och iFiske Är butiken stängd, ring:  070-3101479 för mer pris & info.

Rödingar_edited.jpg

FISKE

Det är bra fiskevatten i de vatten som tillhör Laxsjö fiskevårdsområde. I Laxsjö finns det gädda, abborre, sik, mört, lake och kanske någon öring. I åarna och övriga vatten finns det öring, röding och harr.
Fiskekort går att köpa både på
Mobacks kök eller på
Digitala fiskekort -
iFiske

skoterled.jpg

SKOTERLED O PIMPELFISKE

Vintertid går skoterleden förbi här och går till byarna runt om och vidare till fjälls. Varje långfredag anordnas en mycket populär pimpeltävling på sjön utanför badplatsen.

På torsdagskvällen är det oftast pubkväll på Laxsjö Bygdegård.

Gymnastik_edited.jpg

VUXEN GYMPA O INNEBANDY

Vill ni vara med och spela innebandy, de brukar hålla till på tisdagar och vuxen gympa på torsdagar i gymnastiksalen på Laxsjö skola.Ska ni gympa eller ha yoga medtag gärna liggunderlag & gummiband.Vid intresse kontaktaGymping: Carin Forsberg 070-2723091Innebandy:

skidspår.jpeg

SKIDSPÅR O ELLJUSSPÅR

Det finns ett träningsslinga och skidspår som brukar spåras upp vintertid som är på 2,5 km och 5 km. Elljusspåret är upplyst på kvällarna under hösten. Vill ni veta mer.
 

Kontakta:
Malin Sundqvist 070-5394716

Älg_edited_edited_edited.jpg

JAKTSKYTTEKLUBB

Vill ni använda skjutbanan för att skjuta in bössan, bara ha egenträning eller uppskjutning inför älgjakten.Kontakta:Emanuel Andersson 070-5369893 eller Staffan Moberg 070-5931909Tjej & DamskytteIngrid Andersson 073-1828612 ellerCarin Forsberg 070-2723091

vavstol_edited.jpg

VÄVNING

Vävstugan startar vår och höst och finns på ovanvåningen på bygdegården.Bygdegårdsföreningen ansvarar för vävstugan. Det finns 7 st vävstolar tillgängligt.Under säsongen används alla vävstolar flitigt. Kontakta Maud Sjökvist 070-2055433 vid intresse av att väva. Vävstugan är tillgänglig i princip alla dagar för vävgruppen.

Danss_edited.jpg

DANS O UNDERHÅLLNING

Dans och underhållning sker på vår fina bygdegård i Laxsjö. Det brukar anordnas en stor vår och höstfest under året med dans och underhållning. Annars är det vanliga dansevenemang som anordnas. Det går bra att hyra lokalen även som privatperson för egna stora tillställningar.

bokbussen.png

BOKBUSSEN / BÖCKER & TIDNINGAR

Bokbussen kommer till Laxsjö några tisdagar under vår och höst. Bussen stannar vid affären. Passa på att låna några böcker.  E-posta i förväg innan bokbussen kommer om du har önskemål på böcker.Återlämna böckerna på bokbussen eller på valfritt bibliotek i kommunen. Du är också välkommen att låna böcker på kommunens övriga bibliotek. Föllinge bibliotek: 0640-16960, 16150Bokbussen: 070-285 12 40

kyrka.jpeg

BARNVERKSAMHET

Barnverksamhet / Svenska kyrkanpå Laxsjö BygdegårdBarn- och ungdomsledareElse Marie Sivertsen  0645-715426

Efter skoltid:är det pyssel, sång och fika för barn/ungdomar på bygdegården i Laxsjö

Bada

SIMMA FÖLLINGE BADHUS

Allmänbad på badhuset är stängt tillsvidare.
Privata bokningar kan göras med start måndag 4 oktober.
Bokningen öppnar för två veckor i taget eftersom vi inte vet när allmänbadet kan köra igång igen.
Kostnad för privat bokning 150 kr/tim.
Kontakta bokningsansvarig Marcus Hall
på telefon 0640-161 00

bottom of page